Chakalaka!
Till middag lagade vi idag enligt Benni den bästa rätten när det kommer till att tjuväta (snaska) under matlagningens gång. Vi svepte ihop såsen som bestod av bl a grädde, basilika, vitlök, citron och krossade Chakalakachips! Jag tjuvåt av chipsen, Benni tjuvtryckte i sig (han tog verkligen en näve åt gången och tryckte in) chipsen. Såsen hällde vi över två fiskfiléer i en ugnsform. Efter 20 minuter i ugnen var denna supersmarriga rätt fääädig! Jag kan inget annat än att rekommendera Chakalakafirren. En andra fördel med rätten är att man samtidigt får snacks över till kvällens film. Eftersom Chakalakafirren inte är en bildskön maträtt (ni kan själv föreställa er hur en sådan sås ser ut) valde jag att inte porträttera och föreviga detta vårt mästerverk på bild. Det var första, men absolut inte sista gången vi lagade denna rätt.

Kommentarer
Trackback