Dinnede till dinner!

Vi har ju fått mjöl, jäääättemycket mjöl, av Bennis föräldrar. Igårkväll testade vi en av sorterna, Dinnede-mjöl. Mjölet blandades med vatten och salt. Jäst fanns redan i mjölet, smidigt. Knåda, knåda, knåda. Det blev Bennis uppgift. Degen jäste i en timme (under tiden var jag och skrev in mig på körskolan och handlade) och sedan var det bara till att kavla ut den, som vilken (pizza)bagare (jag agerade proffs) som helst. Sex Dinnede blev det. Formen spelar ju ingen roll, som ni ser på bilden. Vi lät dem jäsa i 10 minuter till och under tiden förberedde vi resten. Det vita är Schmand (ungefär som Crème fraîche men med mindre fett än den vanliga). Denna blandade vi med ägg, salt och peppar och smetade på degkakorna. Vi strödde sedan över hackad, gul lök, vårlök och bacontärningar. På två av dem kryddade vi även med muskatnöt. Ett bra drag av oss, tyckte vi iallafall. Man kan självklart ha annat på, men det finns mer eller mindre typiska Dinnede. Ett av mig och Benni ratat förslag på mjölpåsen var äpple och kanel. No noo. In i ugnen igen 10 minuter. Perfekt "Fernsehessen", tv-mat, mat att äta framför tv:n. Kockarnas första hemmagjorda Dinnede blev lecker!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback