Jag tror att Sune hade varit stolt över mig

- Vad jobbar du med?
- Strössel. (HippHipp-Minis dejt)
 
- Vad jobbar du med?
- Jag piskar folk i bastun med björkris. (Killen som i bastun i söndags delade ut ett och ett annat "slag" med björkrisen.)
 
- Vad jobbar du med?
- Jag jobbar med biologisk och vegetarisk (mestadels till och med vegansk) mat. (Jag, Jenny Jönsson i egen hög person.)
 
Välkomna att kika in!
http://www.esskultur-ueberlingen.de/
 
Minns ni?
"Det där är väl inge jobb, att vända på papper och säga "hmm"!?
När man jobbar ska man ju såga, eller hyvla och bli svettig och så.
(Sune - Sunes jul)
 
Jag tror som sagt att han hade varit stolt över mig nu, lille Sune. Visserligen är väl ett jobb där jag vänder på papper, rynkar på pannan ibland och säger "hmm" det jag huvudsakligen kommer att syssla med sen. Men tills jag nått den graden av sysselsättning (och även då) är detta ett perfekt extra-svett-jobb. Såga och hyvla vågar jag väl inte påstå att jag gör där, men det är inget "sitta på rumpan-jobb". Servera, hälla upp dricka, fixa te, göra kääffe, förbereda sallader och såser på tallrikarna, dekorera maten (och tallrikarna) med alltifrån sesamfrön till kryddor med namnet "Gute Laune" (Gott humör) eller "Sonne" (sol), förbereda olika salladsingredienser, röja borden, diska och städa m.m., det är vad jag gör, och jag tror att det lenligt Sune lätt kan klassas som ett riktigt jobb.
Det blir ett par gånger i veckan. Nu när det inte är högsäsong har de öppet vid lunchtid och på kvällen från kl.18 igen. Förra veckan (onsdag och fredag kväll) provjobbade jag, med framgång. På fredag och lördag kväll har jag mina två första riiihktiga arbetspass. Maten ser "lecker!" uuuut! Det är ett mysigt ställe och på sommaren kan man även sitta ute.

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback