Panera mera!
Efter att självförvållat skaffat sig ryktet om att vara lite av en matblogg är det väl lika bra att leva upp till det också.
Det finns en gräns där den normala formen av panering och frittering går över till att bli pervers. Jag tänkte dock inte hänga ut några länder här och vi höll oss iallafall på det torra med vår panering, tycker vi iallafall.
Leberkäs/Fleisckäse - tänk er falukorv, och som jag tror jag nämnt innan, en icke blommig sådan. Inte heller i ringform, utan som en liten minilimpa. Gårdagens kvällsmeny bestod av fyra huvudingredienser: Leberkäs, en laugenstange (Bilden), vitkål och potäder. Som vanligt kan tilläggas att detta var ett nytt recept vi testade.

Paneringen bestod av de gamla vanliga, misstänkta ingredienserna mjöl och ägg och istället för skorpmjöl eller liknande använde vi smulor från en sådan här laugenstange. Leberkäsen skars i skivor, kördes genom paneringsgatan och slängdes i stekpannan. Experimentet blev lyckat, och vitkolssalladen likaså. Läser man inte igenom receptet tillräckligt långt innan man ska sätta igång, vilket jag egentligen gjorde, missar man viktiga detaljer som att vitkålen skulle ligga och dra sig i den tillredda sörjan i en timme. Nästa gång, nästa gång. Gommen fick ändå gå på kalas och till det hela serverades stekt potatis blandat med ägget som blev över från paneringen.
Veckans och även årets grillkväll nr.2. Lax i folie med basilika och lime. Rosmarinpotäder, sallad och caipirinha fulländade det hela.

Kommentarer
Trackback